Thursday, February 22, 2007

Miten Karjala-keskustelu tuhotaan - ja kuka sen tekee

Uusimmassa Karjala-lehdessä eräs henkilö avautuu, ja joitain kohtia kirjoituksessa on syytä kommentoida.

"Henkilökohtaisuudet: Keskustelun siirtäminen muihin keskustelijoihin on paras tapa tuhota asiakeskustelu."

Epäilemättä. Kirjoittaja itse on lukemattomat kerrat sivuuttanut täysin asia-argumentit ja turvautunut henkilökohtaisiin hyökkäyksiin eri mieltä olevien kanssa. Usein nämä ovat vieläpä olleet palautuksen kannattajia.

"Sitaattien kerääminen: Paljon kirjoittavien palautuksen kannattajien lauseita kerätään talteen ja siteerataan jopa kuukausien jälkeen jossakin halventavassa yhteydessä. Yleensä sitaatit on irrotettu asiayhteydestään."

Siteerataanpa kirjoittajaa itseään kieltämässä demokratiaa:

Mielestäni Suomen raja on määritelty jo 1920 Tartossa, eikä sen rajan palauttaminen mielestäni tarvitse "kannatusta". Se on Suomen raja. Piste.


"Vertaaminen: Mainitaan muuan pahamaineinen törkyviestejä kirjoittava henkilö nimeltä ja verrataan keskustelijaa häneen."

Tässäpä kirjoittaja suosittelee kyseisen henkilön äänestämistä viime eduskuntavaaleissa.

"Vetoaminen intiaaneihin: Siirtäminen keskustelu pois Karjalasta on yleistä. Usein keskusteluun tuodaan täysin siihen kuulumattomia, kuten intiaanit, Australian aboriginaalit irakilaiset tai palestiinalaiset..."

Aivan. Kuka käskee lähteä mukaan sellaiseen keskusteluun. Jos trollia ei ruokita, se kyllästyy ja lähtee pois.

"Oppi-isäksi nimittely. Jokin todellinen käytäntö Suomessa, esimerkiksi yritysten veronmaksukäytäntö, nimitetään keskustelijan 'omituiseksi veromalliksi' jota myös levitetään muille keskustelukanaville."

Kukaan ei kiistä ennakonpidätyksen olemassaoloa. Siitä nyt vain käytännössä seuraa vain se, että palkansaajien ei tarvitse nähdä kuukausittain vaivaa verojen maksamisessa siitä ei todellakaan seuraa, että
"Mutta he eivät maksa veroja. Yritys maksaa."

"Ryssittelystä syyttäminen: Jos keskustelussa käytetään ryssä-sanaa, on keskustelija siitä lähtien leimattu 'ryssittelijäksi'."

En esimerkiksi itse yritäkään väittää etten koskaan käyttäisi kyseistä sanaa. Se ei kuitenkaan ole minulle samanlainen pakkomielle kuin kirjoittajalle, eikä tulisi mieleenikään yrittää kiistää sen sävyä.

"Käänteinen syyttäminen: Karjalan palauttajan nujertaminen tai hämmentäminen on helppoa, jos väitetään, että hänen mielipiteensä tekevät 'enemmän haittaa palautukselle kuin hyötyä'."

Vaikea välttää tätä ajatusta kirjoittajan suhteen. Tästä blogista hän muuten kirjoitti äskettäin:

Blogi pyrkii mustamaalaamaan palautuksen kannattajat.

Kannattaa huomata missä mennään.

Ko. blogi itse haluaa aiheuttaa hajaannusta, sekasortoa ja varmistaa, että maailmanhistoriassa valtakuntien rajat saa päättää eniten ihmisiä tappanut psykopaatti: J Stalin.


Jos saatte morbidin halun lukea koko kolummin, lukekaa myös Kauko-Pekka Moilasen mielipidekirjoitus samasta lehdestä. Tämän blogin jälkeen järkevintä, mitä Karjalan palautuksesta on kirjoitettu aikoihin.

No comments: