Saturday, January 13, 2007

Jälleen vastaus kysymykseen

"Kun ProKarelia antoi periksi painostuksen edessä ja vesitti alkuperäisen reformisuunnitelmansa..." mätä tarkoittaa tämä? Mikä reformisuunnitelma on vesitetty?

Selitettäköön vielä kerran vaikka sen pitäisi kyllä selvitä asianomaisesta linkistä. ProKarelian alkuperäinen reformisuunnitelma (samoin kuin aikaisemmat suunnitelmat, mm. ne jotka löytyvät Yrjö Pessin kirjasta 'karjalamme rajan takana') lähtivät siitä, että Karjalan maapohja palautuksessa siirtyisi valtion omaisuudeksi. Näin Karjalan palautus saataisiin hyväksyttäväksi suomalaisten enemmistölle, joka on huolissaan siitä, että palautetusta Karjalasta syntyisi julkisen talouden musta aukko, ei siitä, että jonkun isovanhemmat kärsivät yli 60 vuotta sitten taloudellisia menetyksiä, joita ei korvattu täysimääräisesti.

PS Juuri tänään alkuiltapäivästä kävelin Kansallisarkistoon ja jätin tilauksen tämän keskustelun kannalta ylivoimaisesti tärkeimmästä dokumentista, Porkkala-komitean pöytäkirjoista. En ollut tajunnutkaan, että niihin pääsisi käsiksi niin vaivattomasti. Perästä kuuluu, sanoi torvi, eikun torventekijä.



No comments: