Tuesday, December 12, 2006

Miten ProKarelia ampui itseään päähän

Kun ProKarelia antoi periksi painostuksen edessä ja vesitti alkuperäisen reformisuunnitelmansa, pelkäsin, että suomalaisten tuen saaminen Karjalan palautukselle vaikeutuisi kohtalokkaasti. Ikävä kyllä olin yltiöoptimistinen. Koko ajatus Karjalan palautuksesta (paremman ilmaisun puutteessa) isänmaallisena projektina on katoamassa, kuten näkyy kirjoituksesta kansalaiskeskusteluun:

"Luovutettu karjala kuuluu niiden suomalaisten identiteettiin joilla on perheyhteys sieltä aikanaan lähteneeseen väestöön sekä sillä muualtakin kotoisin olevalla vanhusväeställä joilla itsellään on muutoin jokin osa elämän taivalta vietettynä alueella."

Mielenkiintoista sikäli, että minulta tuo perheyhteys löytyy, sen sijaan useilta pahimmista tätä soppaa keittäneiltä pukareilta se puuttuu.

"Tuohonkin pitää muistuttaa, että alueita menetti nimen omaan ne suomalaiset, jotka niitä todella menetivät. Ei pidä ryhtyä omimaan "itselleen" toisen kokemia menetyksiä. Ei noissa sodissa mennyt pohjalaisten tai hämäläisten maatilkkuja eikä näiden pidä ryhtyä Evakkokarjalaisten menetyksiä itselleen omimaan."

Sodasta seurasi varsin monelaista ikävyyttä kaikille suomalaisille, paljon pahempaakin kuin taloudellisia menetyksiä. Hämäläiset ja savolaisetkin menettivät maata, siirtoväen asutukseen nimittäin. Joten kyllä kyseessä on koko Suomen ja kaikkien suomalaisten asia. (Noilla edellä mainituilla pukareillakin oli otsaa perustaa järjestö nimeltä "Koko Suomen Liitto".)

"Ei kuitenkaan pidä kadehtia evakoiden lapsilta heidän mahdollista perintöosaansa."

Minä olen yrittänyt selittää omaisuuden palauttamisen juridista huteruutta ja poliittista typeryyttä. Väite kadehtimisesta on naurettava, koska missään tapauksessa kukaan ei ole saamassa mitään. Tuota kateuussyytöstä on valitettavasti käytetty aina aiheesta käydyssä keskustelussa, usein yhdessä kommunismisyytöksen kanssa. Kertoo jotain todellisten argumenttien vähyydestä.

Nyt onkin hyvin nähtävillä, miten täydellinen sulkeutuminen asia-argumenteilta pystyy lopulta tuhoamaan todellisuudentajun lopullisesti. Eräs lukuisilla nikeillä sekä KareliaForumiin että Suomi24:ään kirjoitellut henkilö (oikea nimikään ei ole salaisuus) kuvittelee jo saaneensa sukunsa maat:

Eipä tässä asiassa ole tarvittu muiden kuin Käsnäselän apua, se apu on saatu jo 1900 luvun alussa ja vahvistettu Suomen itsenäistymisen aikana, jolloin meidän maa-alueet on lopullisesti vahvistettu suvullemme kuuluviksi.

Näiden alkuperäisten lainhuutojen ja kauppakirjojen sekä maksukuittien liitteeksi olen lähettänyt Sveitsin oikeuslaitokseen kansainvälisen selvityspyynnön Neuvostoliiton suorittamasta omaisuutemme varastamisesta ja Venäjän nyt edelleen hallussapitämästä maa-alueestamme Salmin pitäjän Käsnäselän kylässä.

Sain asiasta kirjallisen vastauksen viime viikolla, tässä vastauksessa velvoitetaan Venäjä palauttamaan ko. alue viipymättä sukumme hallintaan ja Venäjän Valtio määrätään korvaamaan aiheuttamansa vahingot kohtuullisella summalla, tämä on vielä avoin koska asia vaatii lisäselvityksiä jotka ratkaistaan ensi keväänä paikanpäällä tehtävällä katselmuksella.
Lisäksi Suomen Ulkoministeriötä tullaan huomauttamaan "virkavirheestä" kun se ei ole ottanut asiaani käsiteltäväksi ( Erkki Tuomioja saa "kyytiä" ? ).
Ps. tämä taitaa olla ennakkotapaus Suomessa, muutamat lehdet ovat kyselleet jo haastatteluja mutta en aio antaa niitä kenellekkään koska ne eivät ole aiemminkaan julkaisseet aiheeseen liittyviä kirjoituksiani ( paitsi HS kerran vahingossa ).
Tervetuloa ensi keväänä Salmin Käsnäselkään tervetuliaiskahville ( Erkki Tuomioja ja Mauno Koivisto on tarkoitus kutsua myös paikalle ), nyt sinne on hieno päällystetie Koirinojan risteyksestä, katselkaa matkalla maisemia älkääkä ajako ylinopeutta.

Viisumin ja auton vakuutusmaksun joudutte luultavasti maksamaan itse, no, ne ovat halpoja kun kyse on yhden päivän matkasta.





No comments: