Monday, May 29, 2006

kannattaa katsoa vähän tarkemmin...

"On selvä asia, että Karjalan palauttaminen Suomelle olisi oikeudenmukaista, siinä missä minkä hyvänsä ryöstösaaliin palauttaminen. Kansainvälisessä politiikassa vain pätevät erilaiset säännöt kuin rikosoikeudessa. Varsinainen pääkonnahan on tietysti kaikkien maailman työtätekevien suuri johtaja, isä ja opettaja, toveri Stalin - eivätkä Venäjän nykyiset johtajat ole vastuussa hänen tekemistään rikoksista. Sen sijaan Venäjä, Neuvostoliiton seuraajavaltiona, on vähintäänkin moraalisessa vastuussa Neuvostoliiton aikana tehtyjen vääryyksien korjaamisesta. Karjalassa asuvat venäläiset taas eivät ole syyllisiä tilanteeseen eikä heidän karkottamisensa kodeistaan olisi oikein. On vain hyväksyttävä, että palautettavan Karjalan kylkiäisenä Suomeen saadaan kohtalainen venäläisvähemmistö. On aivan selvä, ettei se voi sujua täysin ilman ongelmia, mutta turha on myöskään mitään kauhuskenaarioita kehitellä. Tuo vähemmistö olisi parinsadantuhannen luokkaa, n. 4% maan väkiluvusta, mikä on todella vähän verrattuna vaikkapa Viroon tai Latviaan.
Venäläisvähemmistön asema kannattaa jo etukäteen suunnitella viisaasti ja humaanisti. Karjalan takaisin saamista ei ainakaan vaikeuttaisi, jos paikalliset venäläiset itse haluaisivat liittyä Suomeen."

Jos tämä on se sinun suuri suunnitelmasi, niin eipä kyllä tarjoa mitään uutta ja mullistavaa. Kehu sitten suunnitelmillasi kun sinulla sellainen on.

Kuukautta vanhemmat jutut ovat arkistossa, eli yksittäiseen juttuun ei voi linkittää. Jos olisit lukenut (okei, varmaan luitkin, mutta leikit hölmöä) sivun loppuun, olisit löytänyt luonnokset palautuksen sekä taloudellisten että väestöongelmien ratkaisuiksi. Ajateltuina siten, että ne olisivat hyväksyttävissä sekä Venäjälle että suomalaisten enemmistölle. Ei mitään hirveän omaperäistä, toki, suurin osa oli jo ProKarelian alkuperäisessä reformissa. Eikä kokonaisuutena, vaan parina erillisenä tekstinä.

KareliaForumilta on pystytty riitelemään ulos jokainen vähänkin 'väärin' ajatteleva (paria naurettavaa trollia lukuunottamatta), mutta blogille ette voi mitään.



No comments: