Saturday, May 27, 2006

Päin helvettiä, kuten sanottu

" Mitä taas tulee omaisuuden palautukseen, niin mielestäni ne, jotka palautusta ovat yrittäneet viedä eteenpäin ovat kyllä tehneet ihan helvetisti duunia sen eteen, että ihmiset kiinnostuisivat aiheesta. Jos he nyt alkavatkin sitten koko alueen palautuksen sijaan touhuilla sukunsa maita takaisin, niin ketä se nyt haittaa? Törmätääkö nyt siihen kuuluisaan suomalaisesen kateuteen?"

Ihmisten suurin huoli Karjalan palautuksen suhteen on palautuksen kalleus. Palautuksen kannattajien pitäisi olla ensimmäisinä vapaaehtoisina tarjoamassa rahojaan kustannuksiin, tietenkin siten, että olisivat yhtä lailla ensimmäisinä saamassa palautuksesta tulevaisuudessa seuraavaa taloudellista hyötyä. Nyt palauttajat tuntuvat hakevan välitöntä hyötyä itselleen (ei, kateudesta ei ole kysymys, koska ei ole pelkoa siitä, että kukaan saisi mitään). Muille suomalaisille tyrkytetään sitten tällaista kammottavaa soopaa:

Työnantaja siis

a) rahoittaa
b) suorittaa eli maksaa
c) ilmoittaa kuukausittain valtiolle
d) ilmoittaa vuosi-ilmoituksessa valtiolle

tuloista perittävän ns. tuloveron eli ennakonpidätyksen, jokaista palkanmaksukuukautta seuraavan kuukauden 10. päivänä.

Kuten sitaatissa mainitaan, ei Karjalan palauduttua veronmaksurasitus tule edelleenkään palkansaajan rasitukseksi, vaan työnantajien, joiden budjetissa on bruttopalkan lisäksi myös pakolliset sotu-maksut ja eläkemaksut.

---

Siinä olen samaa mieltä, että suunnitelmallisuutta kaivataan ja nythän palautusporukka on aika sekalaista seurakuntaa ja mielipiteet sekä kannanotot sen mukaisia, MUTTA mielestäni sellaisten suunnitelmien tekeminen ei ole ProKarelian eikä minkään muun "järjestön" asia vaan maamme hallituksen heiniä, jota kuitenkaan teidän mielestänne ei saa kritisoida, koska "kansa ne on valinnut".

Jos minä istuisin hallituksessa, niin minulla olisi sellainen suunnitelma pöytälaatikossani. En kuitenkaan hiiskuisi sen olemassaolosta ennen otollista aikaa. Ehkä nykyiselläkin hallituksella on suunnitelma, sitä ei voi tietää. Pitäisi kuitenkin olla myös epävirallinen suunnitelma, josta voidaan keskustellä julkisesti. ProKarelialla oli ennen järkevä suunnitelma ja nyt sillä on typerä suunnitelma. Jollakin pitäisi edelleen olla se järkevä suunnitelma.

Hallituksen kritisointi on toki sallittua ja suositeltavaa, mutta silloin kun julistetaan 95% kansanedustajista maanpettureiksi ja uhotaan, ettei kansan mielipidettä tarvitse ottaa huomioon, ollaan jo kauniisti sanottuna
kyseenalaisella tiellä.

No comments: