Wednesday, April 15, 2015

Ei ehkä paras aika eikä paras hallinto sille kysymykselle

Karjala-keskustelu on näyttää vaihteeksi vilkastuvan. Muuan melko eksentrinen nettipersoona  (ja BTW eduskuntavaaliehdokas) kirjoittaa:

Jos minä olisin edes parlamentaarikko, mieluummin toki presidentti, minä menisin juttelemaan Venäjän johdon kanssa. Sanoisin asiat niinkuin ne ovat. Sanoisin, että kai te ymmärrätte, että Suomessa pelätään teitä, kun historia, Ukraina jne. Kysyisin, että haluaisitteko te Suomen kansasta ihan oikean ja pysyvän ystävän? Jos vastaus olisi "Da", kertoisin, miten se tehdään. Antamalla osa sodassa menetetyistä alueista takaisin.

Tässähän on tiettyä ideaa, mutta ei ehkä kannata yrittää nykyhallinnon kanssa.

 Miksei tuota voisi kysyä? Kekkonen kysyi monesti, mutta aika kului, ja vasta Jeltsin ehdotti asiasta neuvotteluja Koivistolle, joka oli pelkuri, ja kieltäytyi neuvottelemasta.

Vähintään epäselvää, ehdottiko Jeltsin oikeasti neuvotteluja, mutta Koiviston pelkuruudessa tuntuisi olevan perää.

 Johtuen historiasta, johtuen suomenruotsalaisista, johtuen Ruotsin halusta puolustaa Ruotsia viimeiseen suomalaiseen, johtuen Kekkosen liian vahvasta persoonasta jne., meidän poliitikoille ei oikein ole kasvanut kykyä suhtautua Venäjään. Kun Suomi nyt kuitenkin sijaitsee siinä, missä sijaitsee, olisi johtoon pantava joku, joka osaa myös idänsuhteet.

Suomenruotsalaisia ja Ruotsia ei IMHO tässä oikein voisi syyllistää, ja kukahan voisi  olla se johtoon pantava joku?

1 comment:

Panu Petteri Höglund An Cogaí Ceilteach said...

Näkisin, että tuo käsitys suomenruotsalaisten "vääristä mielipiteistä" Venäjän suhteen on yksi Venäjän propagandakoneiston kehittelemistä teeseistä, jolla se on saanut äärioikeistomme taskuunsa.