Wednesday, February 18, 2015

Mutta kuka on Gregory Kolyada?

Yksi Uuden Suomen päivystävistä propagandisteista valistaa meitä Petro Poroshenkosta:

Kuka on Ukrainen presidentti Petro Poroshenko? Harvat lähteet mainitsevat hänen olevan vain suklaatehtailija, joka jostain syystä on onnistunut luomaan miljardiomaisuuden karkkia kauppaamalla.

Poroshenkon taustaa
On kuitenkin toisenkinlainen henkilöhistoria, jollaista ei ole tapana hienotunteisuussyistä mainostella. Sen todenperää on mahdoton todentaa, koska ne ovat niitä asioita, joista ei elämänkertoja kirjoitella. Jää lukijan vastuulle mitä haluaa niellä ja mitä ei. Sen mukaan Poroshenko oli mukana isänsä bisneksissä, joka oli nouseva tähti neuvostomafian riveissä. Käytännössä Poroshenko Sr. pesi rahaa korruptoituneille virkamiehille, ja poika seurasi vierestä oppien isänsä liiketoimet, kunnes viranomaiset saivat viimein isän kiikkiin, ja tuomitsivat hänet 1986 vankilaan laajamittaisesta ryöstöstä. Päästyään vankilasta oltiin siinä vaiheessa kun neuvostoliitto haukkoi henkeä henkitoreissaan, ja se perässä alkaneet Jeltsinin kaaoksenvuodet tarjosivat saumaa rikastua. Valtion omaisuutta myytiin surutta, ja tunnettu kiovalainen lakimies Tatyana Mikoyan muistelee Poroshenkoja 90-luvulla: laittomia aseita, ihmiskauppaa, huumeita – kaikki toivat tuottoja isälle ja pojalle. Miljadööri Poroshenko oli syntymässä.

Kirjoittaja ei vaivaudu luettelemaan lähteitään, mutta kirjoituksesta nousee vahva vaikutelma, että se on aika suoraan käännetty jostakin. Onneksi Google on keksitty. Tunnettu kiovalainen lakimies näyttää olevan netissä tunnettu vain saman panettelurtikkelin eri versioiden osana. Primäärilähde näyttää kuitenkin olevan mystinen Gregory Kolyada, joka vaikuttaa yhtä mystisessä moskovalaisessa tutkimuslaitoksessa.  Alkuperäinen kirjoitus sisältää myös tutun väitteen Poroshenkon juutalaisuudesta:

 Forbes lists Petro Poroshenko as the 130th richest Jew in the world with 1, 6 billion dollars. The would-be President of Ukraine Poroshenko was born Waltzman. Poroshenko is his mother’s name, she was also a Jew. In the past Poroshenko was a sponsor of Our Ukraine and Victor Yushchenko. His business empire also includes the 5th TV channel known for vehement anti-Russian propaganda. Until recently his Roshen confectionary manufacturing group had earned hundreds of millions in US dollars making business in Russia. As of 2012, Roshen accounted for 3, 2% of Russian market (the 6th largest producer). He always used the money earned for anti-Russian projects.

Ilmeisesti jopa Uuden Suomen propagandistin hengenlahjat riittivät sen tajuamiseen, että Uusi Suomi ei ole sentään mikään Verkkomedia.

No comments: