Wednesday, January 25, 2012

Täytteeksi: World Without Nazism

Vääryystieteen desantti referoi lauantaina venäläisen 'ihmisoikeusjärjestön' Suomi-raporttia. Raporttin sisällössä ei desantilla ole taatusti valittamista, koska se on peräisin desantilta itseltään. Karjala-kysymystä sivuavaa osaa voi tässä ajankuluksi hieman koomentoida.


Pahimpina «revansisteina» esitellään ProKarelian puhemies Heikki A. Reenpää (s. 1922), jonka kerrotaan saaneen sodan aikana AKS:n jäsenenä erikoiskoulutusta natsi-Saksassa ja osallistuneen Laatokan elämäntien katkaisuoperaatioon. Martti Siirala (1922–2008) esitellään Tarton rauha ryn johtavana ideologina, joka kehitti «teorian Suomen kansan frustraatiosta sirpaloituneessa Suomessa».

Tuossa näkyy päässeen mukaan mm. yksi järjestö, johon allekirjoittanutkin kuuluu, ja jonkin kummallisen vahingon takia myöskin porukkaa, joiden yhteydessä uusnatsismista voisi ihan perustellustikin puhua. Väite AKS:n perinteiden jatkamisesta on muuten tarkemmin ajatellen lähinnä kummallinen. Heikki A. Reenpää oli todellakin AKS:n jäsen, mutta tuskin AKS:n perustamisvuonna syntyneenä ehti siinä mainittavasti toimia. Wikipedian IMHO uskottavan version mukaan Reenpää oli Saksassa tutkakurssilla, jonne oli todennäköisemmin komennettu IT-upseereja kuin AKS:n jäseniä.

No comments: