Saturday, February 26, 2011

Karjalan liitto, ProKarelia ja HS

Jotain pitää taas kommentoida, vaikka eihän tässä mitään uutta ole.

Toiseksi lause kuvaa, että asiassa toimitaan presidentti Urho Kekkosen viitoittamalla polulla. Kekkonen teki parhaansa saadakseen Karjalan takaisin. Mutta hän kielsi tiukasti kansaa osallistumasta palautusasiaan millään lailla. Hän yksin päätti hoitaa asian.

Kekkonen ei kyennyt palauttamaan Karjalaa, koska häneltä puuttui kansan aktiivinen tuki asiassa. KL kieltää jäseniään osallistumasta palautusasiaan. Liiton johto hoitaa palautuksen salaisissa keskusteluissa asiaa täysin vastustavan poliittisen johdon kanssa.

WTF? Missä mielikuvatusmaailmassa kirjoittaja elää? Miten "kansan aktiivinen tuki" olisi kääntänyt Brezhnevin ja politbyroon päät? Sitäpaitsi saattaa olla luojan lykky, että Kekkonen epäonnistui. Mitään ei tule ilmaiseksi, ja Neuvostoliiton aikaan Karjalan hinta olisi saattanut olla liian kova. Muistakaa, mitä tapahtui pian sen jälkeen, kun Neuvostoliitto oli luovuttanut Vilnan Liettualle.

Artikkelista voidaan ottaa vielä esille Suomen ja Venäjän vastavuoroisuus: ”Vanhat karjalaisten jälkeläiset ostaisivat tai vuokraisivat mielellään kesämökkipaikkoja entisiltä kotiseuduiltaan”.

Onko tämä sitaatti väärinymmärrys? Miten muuten voisi olla ymmärrettävissä, että maan suurimman karjalaisen järjestön kunniapuheenjohtaja kehottaa valtiovaltaa ja kansalaisia ostamaan omaa omaisuuttaan?

Onneksi suurin osa karjalaisista varmaankin omaa sen verran todellisuudentajua, ettei kuvittele omistavansa enää mitään. Vaikea kuvitella parempaa pitkän tähtäimen toimintaa Karjalan palautuksen puolesta kuin suomalaisten läsnäolon lisääminen Karjalassa. Siihen tarvitaan maanomistusta, tässä kohtaa ProKarelian harhat ovat todella tuhoisia.

Onko Japanin hallitus räyhähallitus, kun se on hallitusohjelmaan ja omaan aktiiviseen toimintaansa liittänyt Kuriilien palautuksen? Onko Kiinalla räyhäjohto, kun se on vaatinut omia alueitaan takaisin? Onko Venäjällä räyhähallitus, kun se haluaa pitää ryöstämänsä alueet itsellään?


Japanin ja Kiinan hallitukset ovat merkittävästi todellisuudentajuisempia kuin ProKarelia. Ja kyllä, Venäjällä on räyhähallitus.

No comments: