Sunday, April 19, 2009

Turhien tilaisuuksien tarpeeton taistelu

Hörönaurettava Antifasistinen komitea ja ProKarelia järjestävät huomenna kilpailevat tilaisuudet Tampereella. Tapaus on jo poikinut niin tilojen peruutuksia kuin rikosilmoituksiakin. Varsinaista ideaa kummassakaan tilaisuudessa ei ole, mutta antifasistien tilaisuus on kyllä tietyllä tavalla mielenkiintoinen. Tähän mennessä julkisuuteen tullut materiaali on poikkeuksellisen karkeaa propagandaa. Tässä näytteeksi ote "karjalaisevakon puheenvuorosta:

Tämän yhteishyökkäysrintaman muodostamiseen Suomi osaltaan ryhtyi rakentamalla pitkälle itärajalleen mm. Leningradin porteille hyökkäyslinnoitukset sekä tehostaen muutenkin hyökkäysvalmisteluja. Vain viisi kuukautta ennen talvisotaa kävi linnoitustyöt ja muut sotavalmistelut hallituksen kutsumana tarkistamassa natsi-Saksan maavoimien komentaja natsikenraali Franz Halder itse. Kun eduskunnan ulkoasiainvaliokunnan jäsen fil.tri C. O. Frietsch kävi Kannaksella katsomassa kehutut linnoitukset, hän totesi: "Suomi on valmis sotaan."

Tuttua tuubaa jokaiselle Taudinkantajansa lukeneelle (sitä muuten jaksaa aina ihmetellä, miten panssariesteillä oli tarkoitus hyökätä).

Suomen tyhmin pastori puolestaan näyttää menettäneen viimeisetkin järkensä rippeet:

ProKarelian suunnitelmaan kuuluu anastaa Venäjältä Karjalan tasavalta
ja Karjalan kannas, Viipurin kaupunki ja Leningradin alue sekä Petsamo ja Murmansk Suomelle.

Suomessa vain hyvin suppea subnormaalien neuvostonostalgikkojen joukko pystyy kuuntelemaan tällaista vakavalla naamalla. Todellinen kohdeyleisö tilaisuudelle löytyykin epäilemättä Venäjältä: tarkoitus on kehittää "ulkoista uhkaa", jolla kootaan rivejä nykyhallinnon tueksi. Mielenkiintoiseksi asian tekee jälleen se, että Venäjän sisällä Karjalan palautus todellakin tunnutaan kokevan jossain määrin realistiseksi uhaksi.

ProKarelian tilaisuudessa ei ole paljoa kommentoitavaa. "Soviet Story" ei tietenkään ole mikään uusnatsien tekemä elokuva, kuten antifasistit väittävät. Netistä löytyvien arvioiden perusteella se ei liioin tuntuisi olevan kovin hyvä, vaan kärsisi liian propagandistisesta otteesta. Ennen kaikkea se kuitenkin on Karjalan palautuksen kannalta täydellisen hyödytön. Jos joku ei jo tiedä, että Neuvostoliitto oli Persiasta ja Syväriltä, niin häntä tuskin kannattaa edes yrittää taivutella Karjalan palautuksen kannalle.

No comments: