Thursday, August 27, 2009

Karjala takaisin kiristämällä?

Remeksensä lukeneet muistanevat kirjat Karjalan lunnaat, Itäveri ja Pääkallokehrääjä (ne, jotka ette ole vielä lukeneet, lukekaa, mutta jättäkää tuo keskimmäinen väliin ja lukekaa sen sijaan Pedon syleily). Kahdessa ensimmäisessä hankitaan Karjala takaisin. Kolmannessa ei tarvitse, se tapahtuu vaihtoehtomaailmassa, jossa suurhyökkäystä ei pysäytetty 1944: Karjala on tallella, mutta Suomi on Neuvostoliiton satelliitti. Siksi tarvitsee häätää neuvostojoukot koko Suomesta. Kaikissa kolmessa kirjassa menetelmä on kiristys, välineenä myrkky, Venäjän presidentin salaisuudet tai ydinpommi.

Merivaltaushölmöilyn keksineet liikemiehet ja heidän asianajanansa ovat nyt avoimesti paljastaneet lukeneensa liikaa Remestä, he yrittävät avoimesti kiristää 'valtauksellaan' Karjalaa takaisin. ProKarelian valittama hiljaisuus merivaltaushölmöilyn ympärillä on nyt tipotiessään, asia on esillä jokseenkin joka tiedotusvälineessä. Eihän tällaiseen kukaan täysijärkinen usko. Kiristäjien neuvottelijaksi kuuluttama Martti Ahtisaari ei tietenkään halua sekaantua moiseen:


Ehkä tästä farssista seuraa lopulta hyvääkin. Parhaassa tapauksessa asiassa huseeraavan asianajajan touhu joutuu julkisuuden valokeilaan, ja joku muukin kuin me kiinnittää huomiota asianajajan mystiseen lisuriin ja käsittämättömään sekoiluun Wikipediassa. Lopulta jopa ProKarelia saattaa tulla järkiinsä tai vaihtoehtoisesti kuolla pois haittaamasta järjellistä toimintaa Karjalan palauttamiseksi. Ainakin Venäjällä on syntynyt mielenkiintoista keskustelua:


Niin, ja tämä blogi on tänään tehnyt kaikkien aikojen lukijaennätyksen.

4 comments:

Jaska Brown said...

Noista kirjoista Karjalan lunnaat on ainoa, joka kannattaa lukea useampaan kertaan.
Periaatteessa Karjalan voisi saada takaisin kiristämällä, mutta käytännössä se ei kannata. Venäjä ei ole koskaan niin heikko kuin sen luullaan olevan ja jonakin päivänä kiristys kostautuisi. Palautuksen onnistumiseksi on luotava tilanne, jossa Venäjän päättäjät näkevät Karjalan palauttamisen olevan heille kannattava toimenpide.
Kiitos hyvästä blogista, jota olen seurannut jo pitkään.

Panu said...

ne, jotka ette ole vielä lukeneet, lukekaa, mutta jättäkää tuo keskimmäinen väliin ja lukekaa sen sijaan Pedon syleily

Sääli. Itäveri oli jotenkin mehevän kulinaarinen nimi. Vähän potuttaa, että Remppa-Ile meni kirjoittamaan tuon Pääkallokehrääjän, koska olisin itse halunnut kirjoittaa tuosta aihepiiristä eli neuvosto-Suomesta.

terv. Panu, joka täällä Pohjanmaalla lomaillessaan luki ensimmäisen Remeksensä eli Ruttokellot.

Nimierkki said...

"...kiinnittää huomiota asianajajan mystiseen lisuriin ja käsittämättömään sekoiluun Wikipediassa. "

Mahtaakohan ko. asianajaja muokkailla myös tätä Wikikareliaa vai liekö tämäkin Saksin ajatustyön tulosta?

Seuraavasta turhasta oikeusprosessista siellä jo kuitenkin haaveillaan ;)

http://wikikarelia.com/index.php/Maria_Altmanin_tapaus

Anonymous said...

Kiitos mielenkiintoista tietoa