Tuesday, January 27, 2009

Apua, antifasisteja!



EMME ANNA TULKITA HISTORIAA UUDELLEEN


EMME LUOVUTA MAITAMME


EI SUOMALAISELLE REVANSISMILLE

Silmiinpistävää, että Suomella on enää vain "konsulaatti", aivan kuin porukan kielenkäytössä Virolla on vain "suurlähettiläs". Mielenosoitus ei edes ole kovin vaikuttava, ja viranomaisetkaan eivät tunnu pitävän siitä.

Uuden Karjalan nuoret ovat fiksua ja rohkeaa porukkaa. Heidän Suomi-tietonsa on kuitenkin melko puutteellinen, sillä ko. mielenilmaus järjestettiin juhannusaattona konsulaatin edessä. Laitos oli siis ihan tyhjä. Mutta ei se mitään. Uusi Karjala voisi ihan hyvin osoittaa Suomen "konsulaatin" edessä mieltä myös Viron apartheid-politiikkaa vastaan. Suomihan on siitä vastuussa, sillä Viro on Suomen apartheid-protektoraatti suursuomalaisen etnisen puhdistuksen hengessä. Venäläiset eivät vielä tiedä tätä, mutta pian tietävät.

Ylläoleva antaa ehkä viitteitä koko safkan olemassolon tarkoituksesta: Levittää propagandaa venäläisille. Suomessa on aika harvassa niin taukkeja, että pystyvät lukemaan safkalaisten tekstejä vakavalla naamalla, mutta venäläiset saattavat olla ulkomaiden asioista huonosti perillä. Mahtavatkohan kyseiset nuoret edes tietää, mistä on kysymys? Venäjällä asiasta on niin paljon epäselvyyttä, että jopa eräät safkalaisetkin ovat sen huomanneet:

Suomessa esimerkiksi vaadittiin "Karjalaa" takaisin jopa kenraalien toimesta. Se oli hyvin vaarallista, koska Venäjällä sana "Karjala" ymmärretään paljon suuremmaksi alueeksi. Siellä ei kukaan ymmärrä, että suomen kielen sana "Karjala" tarkoittaakin useimmiten Karjalankannasta, joka taas venäläisille ei ole mikään "Karjala".

Joka tapauksessa on mielenkiintoista jälleen kerran nähdä, että Karjalan palautuspuheet ovat venäläisille ongelma. Ne tuskin olisivat sitä, jos ne olisivat täysin epärealistisia.

No comments: