Sunday, March 12, 2006

Ilahduttavaa

Blogimme on viimein huomattu ja meitä on kommentoitu siellä sun täällä . Pikainen kommentti kommentoijille on tarpeen.

Kannatamme ehdottomasti nykyrajojen muuttamista. Toiminta nykyrajojen puitteissa tarkoittaa käytännössä:
"Venäjä pitää Karjalan ja suomalaiset maksavat." Tällainen ratkaisu ei voisi vähempää kiinnostaa. Emme kuitenkaan pidä välttämättömänä Tarton rauhan rajan palauttamista sellaisenaan. Sekä Suomelle että Venäjälle toiset alueet ovat selkeästi tärkeämpiä kuin toiset. Tämän tunnustaminen tekisi sopimukseen
pääsemisen helpommaksi. Karjalan palautus ei myöskään tarkoita vuoden 1939 Karjalan restituutiota. Sellainen ei olisi mahdollista, eihän enää ole olemassa vuoden 1939 Suomeakaan.

Aiomme jatkossakin leimata fanaatikoiksi sellaiset, jotka leimaavat eri mieltä olevat palautuksen
vastustajiksi, pahemmasta nyt puhumattakaan (todella harmi, että arkisto ei ole enää käytettävissä). Vielä estottomammin leimaamme fanaatikoiksi ihmiset, jotka edustavat kauhukabinetin näkemyksiä.

Forumin maineen menetys ei todellakaan johdu 'kunnianloukkauksen sponsoroinnista', vaan on paljon pitemmän kehityksen tulos. Arkiston tuhoutuminen on todella valitettavaa, jos se olisi vielä käytetävissä,
olisi helppoa osoittaa tällaisten kommenttien pöyristyttävä tekopyhyys:

"Kuten etenkin Suomi24:n ala-arvoinen foorumi osoittaa, on kunnianloukkausdebatti siirtynyt sinne, entisestaan mustaten KareliaForumin mainetta.

Jos KareliaForum todella noudattaisi omia saantojaan ("Alatyyliset, loukkaavat ja hyvän tavan vastaiset viestit poistetaan. Sensurointikynnys on suhteellisen matala.") voisi keskustelu pysya asiassa eika henkilojen solvaamisessa."

Itse 'kunnianloukkaus' tuntuisi liittyvän tähän. Tosiasiassa kysymys ei ole ollenkaan yhtä pahasta asiasta, kuin on kehotus äänestää kammottavaa uusnatsipuoluetta ja sen ehdokkaana olevaa Suomen vihatuinta nettihäirikköä. Kenenkäs nimi on puheenjohtajan paikalla?



No comments: