Thursday, February 24, 2022

Mulla tuli just vähän oksennusta suuhun

 Venäjällä on edelleen ymmärtäjänsä, sekä vasemmalla:


Venäjä kärjisti Ukrainan kriisin sotilaallisesti nykyiseen pisteeseen osoittaakseen, ettei Euroopan vakautta ja turvallisuutta voida taata ilman, että Venäjä tulee kuulluksi sen luomisessa. Samalla maa tuli osoittaneeksi ehkä tahtomattaan, että sotilaalliseen voimaan perustuva turvallisuusjärjestelmä tuottaa hauraan ja epävakaan voimatasapainon. Sitä horjuttavat säännöllisesti uudet ja kehittyneemmät asejärjestelmät ja valtioiden taloudellisen voiman ja intressien muutokset. Tämä näkyy USA–EU–Kiina–Venäjä-välisissä suhteissa ja niiden jännitteissä.

Ukraina on joutunut kärsijän asemaan tässä geopoliittisessa kamppailussa. Osittain se johtuu Ukrainan omista valinnoista, mutta suurimmaksi osaksi syynä on ollut sen joutuminen suurempien valtioiden ristiriitojen areenaksi. Käytössä on ollut sotilaallinen, taloudellinen, psykologinen ja kybervaikuttaminen. Media on toistanut Moskovan ja Washingtonin vastakkaista sanomaa melko kritiikittömästi jakolinjan molemmin puolin. Poikkeuksiakin on, mutta useimmiten kriittiset äänet ovat pieniä toimijoita. Niihin on kuulunut myös itse Ukrainan johto, joka on pitänyt amerikkalaisten arvioita Venäjän hyökkäyksestä haitallisena hypetyksenä.

Sotajoukkojen liikkeelle paneminen Itä-Ukrainan tilanteessa synnyttää uhan. Mutta vaikka Itä-Ukrainan kriisin ratkaiseminen on akuutti ongelma, se ei ole kuitenkaan ongelmista suurin. Kyse on lopulta koko eurooppalaisesta turvallisuusjärjestelmästä. Venäjä uskoo voivansa pysäyttää jo pitkään vastustamansa Naton laajenemisen itselleen tärkeimmillä alueilla asevoimiensa kasvaneilla muskeleilla.

Toisaalta on hyvä muistaa, ettei Venäjän intressien ottaminen huomioon ole niin tavatonta kuin nyt on annettu ymmärtää. Edellisen kerran Ukrainan ja Georgian Nato-jäsenyys oli esillä vuonna 2007, kun Yhdysvallat ajoi sitä. Venäjän vastustuksen vuoksi suuret eurooppalaiset jäsenvaltiot estivät hyväksymisen Naton Bukarestin huippukokouksessa. Kompromissina kokous päätti pitää oven auki Ukrainan ja Georgian myöhemmälle hyväksymiselle.

 

Että oikealla:

 

Jos olisimme nyt natossa, niin Helsinki-Vantaalta olisi lähdössä tuhansia nuoria suomalaisia miehiä kuolemaan.

Vastoin heidän omaa tahtoaan ja korruptoituneen puolustusministeri Kaikkosen tahdosta. Muistaahan vielä kaikki herra Kaikkosen saamat tuomiot Nuorisoasuntosäätiön rahojen käytöstä.

Oli keskustalta suuri riski laittaa tämmöisellä taustalla oleva mies ministeriksi. onko raha vaikuttimena kun Kaikkonen

on työntämässä aseitamme Ukrainan Natseille. On lisäksi olemassa pelko, että nämä aseet päätyisivät Natsien kautta esimerkiksi terroristeille. Ja näin aseet palautuisivat Suomeen ISIS-terroristien haltuun.

Mutta takaisin Natoon. Meidän Nato-Natsihenkiset upseerimme työntäisivät varusmiehemme kaikista pahimpiin paikkoihin

tässä sodassa, missä meillä ei ole osaa eikä arpaa. Upseerimme ovat nykyisin yhtä ahneita ulkomaisille viroille kuin korruptoituneet poliitikkomme. Kauas on menty rehellisistä, isänmaallisista upseereistamme noin kymmenen vuoden aikana. Jopa suomenliput on näitten toimesta vaihdettu Natsi-EU-merkiksi asepuvuissamme.

Vaihtoon tämmöiset upseerit!

 

Jos tilanteesta jotain hupia on löydettävissä, se lienee siinä, että sekä persujen että Vasemmistoliiton pakka on nyt todella sekaisin, ja loikkaukset SKP:hen ja VKK:hon todennäköisiä. Toivottavasti Venäjälle matkustaa sen verran ruumispusseja, että venäläiset tajuavat, että tämä ei ollut hauska juttu.

No comments: