Friday, July 11, 2014

Venäjä ei ole voittamaton

Alkaa näyttää vahvasti siltä, että Ukraina on voittamassa konfliktin Itä-Ukrainassa ja Venäjä ei uskalla puuttua tilanteeseen.

Tällainen uho:


Venäjän on vapautettava Donbass, se on välttämättömyys Venäjän olemassaololle. Putin synnytti Suur-Venäjän pysäyttämällä hajoamisen 2000, vapauttamalla Ossetian, Abhasian ja Krimin. Putin nosti Suur-Venäjän lentoon. Krim oli lentoonlähtö, nyt on nostettava korkeutta, on vapautettava Novorossija. Historia ei ole tasapainoilua, historia on prosessi. Venäjän saapuminen Donetskin ja Luganskin Tasavaltoihin ei ole ihmelääke, se on vain seuraava vaihe, välttämätön juuri tänään. Siinä nostetaan korkeutta, lento jatkuu. Lähetämme joukot Novorossijaan ja vapautamme sen Poroshenkon natsimurhaajilta. Itse ongelmaan on monta näkökulmaa, mutta vain yksi ratkaisu. Venäjän saapuminen on uusi askel dramaattisessa taistelussa yksinapaista maailmaa ja amerikkalaisen hegemonian kuolinkouristuksia vastaan. Nyt on korkea aika nostaa korkeutta. Jos joku vastustaa lentoonlähtöä, paniikinlietsojat on parempi heittää yli laidan. Mitä nopeammin rotat juoksevat laivasta, sitä suurempi mahdollisuus laivalla on pelastua. Jokainen sekunti, minuutti odotusta maksaa ihmishenkiä. Me voimme pelastaa lapsia, vanhuksia, naisia. Yksi sana: Putin, lähetä joukot! 


alkaa vaihtua tällaisiin selityksiin:

Venäjä teki selväksi kesäkuussa, ettei se aio vastata Ukrainassa suoritettuun lännen provokaatioon kuten Washington toivoisi - asevoimallaan. Kreml on päättänyt purra hammastaan niin aseellisen vallankaappauksen kuin sitä seuranneen itäukrainalaisen venäläisen kansanosan murhaamisenkin edessä. Moni luulee lännen valtamedian uutispimennossa erheellisesti, että Venäjä olisi "voimaton ja antautunut" lännen sotakoneen edessä rajoillaan Ukrainassa, mutta tuo kaikki on samaa erheellistä valtamedian luomaa valhekuvaa kuin koko "Ukrainan demokratisointi" on ollut.

Toivottavasti Ukraina menestyy myös korruption poistamisessa ja talouden kehittämisessä. Vaikka sillä ei vielä saada takaisin Karjalaa eikä edes Krimiä, se olisi musertava tappio Venäjälle.

No comments: