Friday, March 15, 2013

Vastinetta Putinille

Putin on vaihteeksi saanut kansainvälistäkin huomiota Suomeen liittyen:

Putinin mukaan vuoden 1939 sodan syynä oli Suomen raja, joka oli "vain 17-20 kilometrin päässä Pietarista" eli silloisesta Leningradista.- Se (raja) oli kaikkineen varsin suuri uhka viisimiljoonaiselle kaupungille. Uskon, että silloin bolshevikit yrittivät korjata ne historialliset virheet, jotka he tekivät vuonna 1917, Putin ilmoitti.


"Pietarin turvallisuutta" on jo käsitelty mm. täällä, ja Neuvostoliiton yrityksiä "vahvistaa" sitä mm. täällä ja täällä. Miettikäämme hetken, mitä bolshevikkien historialliset  virheet mahtoivat olla. 1917 siis bolshevikit tunnustivat Suomen itsenäisyyden. Onneksi virhe tajuttiin heti seuraavana vuonna, ja Suomeen järjestettiin kapina. Kapina meni kuitenkin plörinäksi mm. siksi, että Suomi ja Viro luovutettiin Saksalle Brest-Litovskin rauhassa. Sekin taisi olla virhe, koska Viron suhteen sitä yritettiin korjata hyökkäämällä Viroon heti Saksan romahduksen jälkeen. Hyökkäyskin meni plörinäksi, ja sitten sekä Suomen että Viron kanssa solmittiin lopulta rauha, jossa Viro sai Petserinmaan ja Ivangorodin, mutta Suomi vain monta kertaa luvatun Petsamon. Tämäkin ilmeiseti oli virhe, koska parinkymmenen vuoden päästä Viro liitettiin Neuvostoliittoon, ja Ivangorod ja Petserinmaa Venäjän neuvostotasavaltaan. Suomesta taas liitettiin erinäisiä siivuja Venäjän neuvostotasavaltaan ja Karjalais-suomalaiseen neuvostotasavaltaan. Viimeksi mainittu taisi olla virhe, koska se lakkautettiin 1956. Näin tarkasteltuna touhu ei vaikuta hirveän vakuuttavalta eikä Putinin asenne lupaa hyvää.

Tasapuolisuuden nimessä pitää kommentoida vähän ProKareliaakin.

Suomi ei aloittanut jatkosotaa 

Putin ei ilmeisesti puheessaan käsitellyt lainkaan jatkosotaa. Vaikka Suomessakin on yritetty neuvostopropagandan massiivisen voiman avulla todistaa Suomi jatkosotaan syylliseksi, sodan aloittamiseen, oli syyllinen Neuvostoliitto.Suomi ei tehnyt ainuttakaan sodan aloittamiseksi katsottavaa toimenpidettä. Neuvostoliitto sen sijaan sekä hyökkäsi sotavoimillaan Suomeen että pommitti suomalaisia kaupunkeja 22.06.1941.Lisäksi esim. Kaleva-lentokoneen alasampuminen oli sodanluonteinen toimenpide, puhumattakaan välirauhan aikaisista muista neuvostotoimista.

Kalevan alasampuminen ym. pitää tietenkin paikkansa. Miksi helvetissä siis pitää laskea selvää luikuria? Suomalaisten sukellusveneiden laskemat miinat olivat aivan taatusti sotatoimi. Vaikka Neuvostoliitto ei niistä silloin  tiennytkään, nyt niistä oavt jo kauan tietäneet kaikki.

1 comment:

larry said...

se että puutin on ottanut puheen aiheekseen suomen ja venäjän rajan ei lupaa hyvää näin kun tiietään miten epävakaa maa venäjä on