Tuesday, January 12, 2010

Balalaikka perseeseen ja Lexuksella rajan yli

Suomen tyhmin pastori on sitten ollut Espoon tuomiokapitulin kuultavana. Asia menee sitten kurinpitoasiamiehen käsittelyyn, mikä saattaa merkitä monoa. Venäjän propagandan kannalta tilanne on varma voitto, sille ei voi mitään. Joko monoa tulee, ja Venäjä saa haluamansa marttyyrin julistamaan suomalaisten ja virolaisten kauheaa fasismia ja saarnaamaan Karjalan palautusta vastaan, tai sitten kirkko alkaa antaa periksi painostuksen edessä. Kun pastori epäilemättä on yllytettävissä aina vain hullumpiin tempauksiin, periksiantamisen tie johtaisi lopulta vain Lenin-sedän patsaaseen kirkossa. Kirkolle on parempi antaa Venäjälle sen haluama marttyyri heti.

Ei pitäisi olla edes vaikeaa, sen verran pahasti pastorin arvostelukyky viiraa:

Kirkkoherra Juha Molari teki myös tänään 12.1.2010 salaisen mp4-videonauhan suljetusta istunnosta Espoon tuomiokapitulissa. Samanlaisen hän teki myös 7.4.2009, kun keskusteli piispa Mikko Heikan ja lainoppineen asessori Pekka Leinon kanssa, joiden mukaan tulisi harkita omakohtaisesti pappisviran jatkoa. Tarvittaessa myös tuo video julkaistaan, mikäli Heikka ei tee johtopäätöksiä eläkeikänsä suhteen.

Alatyylissä ja kunnianloukkauksen hipomisessa ei olisi pastorille mitään uutta, mutta tämä voisi alkaa kiinnostaa syyttäjääkin.

Ei ole muuten pastorin ystävienkään arvostelukyvyssä hurraamista.


No comments: