Thursday, June 04, 2009

Kirkkoherran aivopieru

Suomen tyhmin pastori on lopultakin pulauttanut ihailtavaksemme yli 400 sivua pdf:ää, joka sisältää sekavaa tajunnanvirtaa, Venäjän kehumista, ja kovin tutunnäköistä neuvostoliittolaista, venäläistä ja kotikommunistien propagandaa. Tunnetun vääryystieteen desantin vaikutus näkyy hyvin vahvana. Mielenkiintoiseksi tuotoksen tekee, ei kirjallinen taso, vaan jälleen se, miten selkeästi kirja on suunnattu Karjalan palautusta vastaan: Esipuheenomaisen luvun 'Ленин, Партия, Комсомол' jälkeen seuraa heti 'Karjala kuuluu nyt Venäjälle'. Verrattuna joskus vuosituhannen vaihteen tienoilla nähtyihin venäläisiin TV-dokumentteihin teksti on harppausta kauas synkkään menneisyyteen. Suomea syytetään suoraan Talvisodan aiheuttamisesta, ja vihjataan Suomen jopa mahdollisesti ampuneen Mainilan laukaukset. Terijoen hallitus mainitaan, mutta pikemminkin myönteisessä mielessa. Karjalan selitetään kuuluneen oikeastaan aina Venäjään, ja se kumma seikka, että Karjala Uudenkaupungin rauhasta huolimatta kuuluikin Suomeen, sivuutetaan vaitiololla.

Ensi sunnuntaina voidaan aika tarkkaan laskea, kuinka paljon Suomessa on niin taukkeja, että mahdollisesti nielevät tällaista: summataan vain STP:n ja SKP:n äänet. Lopputulos on tuskin kovin vaikuttava luku. Todellinen kohderyhmä on tietenkin Venäjällä. Jo Neuvostoliitto kierrätti propagandaansa ulkomaisten lähteiden kautta lisätäkseen sen uskottavuutta, ja sama näyttää vain jatkuvan. Jälleen kerran on mielenkiinnolla pantava merkille, että Venäjällä on tarve Karjalan palautuksen vastaiseen propagandaan.

4 comments:

Anonymous said...

Jaahas, en tiennykään Molarista tätä puolta, sama mies oli joskus myös epäiltynä parituksesta... A-luokan sontaa päästelly suustaan, järkyttää kun lapsena tunsin Molarin samanikäisen pojan... Mut jään seurailemaan blogias!

Panu said...

Minä kyllä oikeasti ihmettelen, onko se niin tyhmä. Mitä pitempään luen Molari juttuja, sitä vakuuttuneempi olen hänen pahuudestaan. Ei hän ole tyhmä, hän on paha.

Karjala takaisin said...

Minä taas olen vakuuttunut nimenomaan tyhmyydestä. Pastori on tyhmyyttään koukutettu Venäjän propagandistiksi. Tarina siitä on luettavissa suoraan pastorin blogista ja "kirjasta". Ensin pastori lavastettiin parittajaksi, sitten saunassa tavattu kiltti setä opasti kanavoimaan syntyneen katkeruuden. Tulevaisuudessa pastori yllytetään tekemään jotain niin tyhmää, että kenkää tulee (peppupanoesitelmä Pohjan kirkossa olisi hoitanut asian, mutta seurakuntaneuvosto torppasi sen). Sen jälkeen Venäjällä voidaan esitellä fasististen tshuhna-svinjojen russofobian poloista uhria.

Panu said...

Olet sitten jaksanut lukea "kirjan"? Tuosta pitää jo myöntää sosialistisen työn sankarin arvo. :)