Monday, March 26, 2007

Kieroutunutta tulkintaa

Eli koska Karjalan palautus ei ole ajankohtaista niin keskustelunkaan siitä ei tarvitse olla avointa? Melkoisen kieroutunut näkemys. Karjala-kysymys koskettaa kaikkia suomalaisia, ei vain niintä jotka haluavat Karjalan palauttaa.

Enkö todellakaan saisi keskustella Karjalan palautuksesta ihan kenen kanssa haluan vaikka saunan lauteilla kaljatölkki kädessä kutsumatta Nimierkkiä mukaan? Kuka on kieroutunut, uffaffaa? Karjala-kysymys koskettaa niitä suomalaisia, jotka eivät halua Karjalaa takaisin vasta sitten, kun palautus alkaa näyttää oikeasti mahdolliselta. Silloin on toki käytävä avointa keskustelua asiasta ja haettava ratkaisuja, jotka ovat hyväksyttäviä suomalaisten enemmistölle. Tällä hetkellä palautus ei tosiaan vaikuta hirveän ajankohtaiselta, joten kannattajien ja vastustajien kannattaisi panostaa keskusteluun hiukan eri tavoin. Nimierkin vaivannäkö antaa vaikutelman kuin palautus olisi jotenkin realistinen uhka.

Tulkinta, että tässä suorastaan puolustettaisiin KareliaForumin toimintaa, on sekin outo. Nuo Nimierkin esittämät vastaväitteet palautusta vastaan eivät ole mikään jymyuutinen. Blogin kanta on selkeästi se, että vastaväitteet on otettava vakavasti ja niihin on sekä tarpeen että mahdollista löytää toimivia ratkaisuja. KareliaForumilla ratkaisuja ei ole etsitty eikä löydetty, se on forumin pahin vika, ei se, kirjoitetaanko siellä nimellä vai nimimerkillä.

No comments: