Wednesday, July 18, 2018

Jälleen sarjassamme kummallisia juttuja Venäjältä

Venäläisillä uutissivustoilla on lähtenyt leviämään uutinen, jonka mukaan Helsingin Sanomat olisi vaatinut avoimessa kirjeessä Venäjän presidenttiä Vladimir Putinia palauttamaan Viipurin takaisin Suomelle.Venäläisuutisten mukaan Suomen suurin lehti Helsingin Sanomat julkaisi Venäjän ja Yhdysvaltain presidenttien Helsingin-vierailun alla avoimen kirjeen, jossa Viipurin palauttamista vaaditaan. Kirjeen allekirjoittajaksi mainitaan toimittaja Tommi Salonen.

----

Väitetty ”toimittaja Tommi Salosen” laatima avoin kirje kuuluu vapaasti suomennettuna seuraavasti:”Kunnioitettu Venäjän presidentti, Suomen vieraanvaraisella maalla teille avautuu ainutlaatuinen mahdollisuus osoittaa valtionne hyvät pyrkimykset Yhdysvaltain presidentin läsnäollessa. On tullut aika lopettaa aluevaatimukset ja vahvistaa, että nykyinen Venäjä hylkää täysin totalitaarisen menneisyytensä, jonka Venäjän imperiumi ja Neuvostoliitto loivat. Teillä on edessänne useiden alueiden palauttaminen Euroopassa ja Aasiassa. Minä ja me muut maanmieheni olemme iloisia nähdessämme Viipurin jälleen Suomen yhteydessä. Olkoon se ensimmäinen pääskynen teidän maanne pitkällä matkalla kohti yleismaailmallisia arvoja.”


Kummallista ei ole se, että Venäjällä leviää perättömiä juttuja. Kummallista on perättömän jutun tämänkertainen sisältö. Kuka ja miksi?

No comments: