Friday, December 01, 2017

Vääryystieteen desantti Bätmän selittää

Desanttimmekin on pistänyt lusikkansa venäläiseen dokumenttisoppaan. Tosin tulos ei ole kovin mielenkiintoinen, vain pari kohtaa ansaitsee maininnan:

Sitten päästään ns. Mainilan laukauksiin, joita ei tähän päivään saakka ole tyhjentävästi selvitetty - niistä ei näet ole löytynyt mitään riidatonta evidenssiä arkistoista. Tunnelma rajalla oli tuohon aikaan todella kireä ja ampumavälikohtauksia oli usein, ei siis ole mitenkään poissuljettua, että Suomen puolelta olisi todella ammuttu Mainilaan.

Ei myöskään ole riidattomasti todistettu, että joulupukkia ei ole olemassa. Se, että jokaisella tutkitulla joulupukilla on ollut irtoparta ei ole riidaton todiste siitä, että joulupukkia ei olisi.  Venäjällä on ollut lähes 80 vuotta aikaa esimerkiksi kertoa Mainilassa sankarikuoleman saaneiden sotilaiden nimet. SE, että niitä ei ole näkynyt, tekee Mainilan laukauksista suunnille yhtä uskottavat kuin joulupukista.

Talvisota ja siihen liittynyt rajan siirtäminen todetaan tämän jälkeen eräänlaiseksi välttämättömäksi harjoitukseksi. Näin annetaan ymmärtää, että nykyinen rajan sijainti on oikea, koska se suojaa myös Natolta.

Olisikohan syytä tarkistaa almanakasta, mitä vuosisataa nyt eletään ja sitten vähän ajatella miten nykyaikainen suursota käytäisiin?

 Dokumentissa unohdetaan kertoa se, että Suomessa kaavaltiin talvisodan aikana Venäjän nukkehallituksen perustamisesta ja Trotskin tai Kerenskin kutsumista sen johtajaksi. Venäjän nukkehallitus ajateltiin sijoittaa esimerkisi vallattuun Repolaan. Trotskin tai Kerenskin kutsuminen tähän tehtävään tarkoittaa, että Suomen johto kaavaili jo talvisodan aikana koko neuvostovaltion horjuuttamista ja hävittämistä ja sisällissodan lietsomista Venäjälle. Suomessa kaavailtiin myös Venäjän kansanarmeijan perustamista ja sitä alettiin myös koota, tosin sodan loppuminen keskeytti hankkeen.

Tästä kirjoitti jo (onneksi) edesmenneellä KareliaForumilla nimimerkki Kylmyri, trolli sanan varsinaisessa merkityksessä. Väitti vieläpä suunnitelman olleen olemassa jo ennen talvisotaa. Todellisuus on vähän vaisumpi: kysymyksessä oli hallituksen kokouksessa sodan aikana kerran heitetty idea, ja jo Trotskin nimi osoittaa idean olleen kuolleena syntynyt. Ajatelkaa muuten, miten kamalia me olemmekaan. Kaavailimme peräti neuvostovaltion horjuttamista. Hyi meitä.

No comments: