Thursday, June 15, 2017

Kappas, mitähän palautetaan seuraavaksi

Venäjällä on syntynyt älämölö Kurkijoen historiasta.

Venäjän valtiollisen tv-kanavan uutisen mukaan Suomen puheet Karjalan alueiden ”riistämisestä” ovat historian vääristelyä, sillä ”maat palautettiin Venäjälle samaan tapaan kuin Krim”.
 ---
 Uutisjutussa ei mainita sanallakaan vuonna 1939 alkanutta talvisotaa ja Neuvostoliiton roolia sen aloittajana, vaan Tsepuran lausuma sitaatti vuoden 1941 tapahtumista toimiin videolla todisteena siitä, että Neuvostoliiton esittäminen hyökkääjänä on suomalaisten levittämää ”historian uudelleenkirjoittamista”.
---
  Toimittajan mukaan kirjasessa painotetaan myös sitä, että Kurkijoen lähiseudut kuuluivat alkujaan suomalaisille. Tätä seikkaa kumoamaan hän on haastatellut sotahistorian harrastajaksi esiteltyä opasta Igor Kovalenkoa, joka kertoo ihmettelevänsä suomalaisten tapaa puhua ”menetetyistä alueista”. Kovalenko käyttää tässä yhteydessä venäläistä verbiä ”ottorgnut”, joka tarkoittaa, että jokin riistetään joltain toiselta pois tai jaetaan jokin pakolla tai väkivalloin.– Niitä alueita ole riistetty, vaan ne on palautettu samalla tavalla kuin Krimkin palautettiin, Kovalenko lausuu.– Aikanaan Aleksanteri II lahjoitti Viipurin kuvernementin Suomen suuriruhtinaskunnalle ja siitä maasta on kyse, joten miten niin ne muka ovat alkujaan suomalaisia maita?


Kyllä ne Aleksanterinkin (I, onko tuossa Iltsarin virhe vai ovatko venäläiset todella noin pihalla?)  olivat.

1 comment:

Panu Petteri Höglund An Cogaí Ceilteach said...

Maapallo - vanha venäläinen planeetta.