Tuesday, October 13, 2015

MH17-komission loppuraportti lähestyy, Venäjä tarjoilee vielä vähän lisää selityksiä

Venäjä näyttää edelleen hirttäytyvän selitykseensä ilmasta ilmaan -ohjuksesta. Ehkä on pakko, kun on tullut löydettyä kymmeniä silminnäkijöitä ja konetykin ammuksia koneen jäänteiden joukosta.

Suomen hörönaurettavan antifasistisen komitean edustaja:

The damage to the fuselage and the cockpit is lighter than one would expect if 70 kg of high explosives were detonated just one meter away.
Preliminary data leaked from the report says that the weight of the warhead was no more than 33 kg, and the main warhead was equipped with between 3,000 and 4,000 ‘pre-formed fragments’ (flechettes) that weighed around 3g each.

The BUK-M1 has a 70 kg warhead with 7860 pieces of shrapnel, one fourth of them weighting 8.1 grams. No known surface-to-air missile with a matching warhead can reach the height of 10 km.

This leaves only a few air-to-air missile types.

Lentokone meni siinä määrin päreiksi, että 70 kilon taistelukärkeen olisi aika helppo uskoa. Varsinaiset Python-ohjukset ovat lisäksi infrapunahakuisia, joten niiden olisi luullut osuvan moottoriin. Ilmasta ilmaan -ohjusteoria on kuitenkin niin kiveen hakattu, että myönnetään jopa mahdollisuus, että ohjus olisi venäläisen koneen ampuma, toki kuitenkin niin, että syy on oikeasti ukrainalaisten.

Sputnik:

Komissio ei ole esittänyt kyseisiä paloja suurelle yleisölle eikä asiantuntijoille. Se ei ole tehnyt tarvittavia kemiallisia tutkimuksiakaan.
Buk-ohjuksia valmisteleva Almaz-Antei esitti 4 kuukautta sitten laskelmat, joista selviää mistä ohjus tulisi jos se olisi laukaistu maasta. Auttaakseen tutkintaa venäläiset asiantuntijat ovat jopa luovuttaneet osan salaisista tiedoista. Lentokoneen ohjaamon vauriot (oikea ikkuna säilyi ehjänä) osoittavat, että sitä kohti ammuttiin ilmasta.

Se että venäläisten asiantuntijoiden ei anneta osallistua tutkintaan on merkki tutkijoiden puolueellisuudesta. Kansainväliset asiantuntijat ovat useampaan otteeseen sanoneet, että venäläisten insinöörien tiedot ovat tärkeitä tutkinnalle.
Ukraina ei ole vieläkään luovuttanut lennonohjaajien keskusteluja, tutkatietojaan eikä tietoja ohjustensa määrästä ja sijainnista. Moni fakta viittaa siihen, että malesialaislentokone oli ammuttu alas ilmasta.

Jos ja kun virallinen raportti julkaistaan ja se toteaa koneen pudotetuksi BUK:lla, jatkuukohan inttäminen ilmasta ilmaan ohjuksesta vai vaihtuuko selitys ukrainalaisten ampumaksi BUK:ksi?

No comments: