Saturday, January 03, 2015

Aika velikultia nuo antifasistit V, eli kuinka kauan SDP meinaa katsella tätä?

Vanha stallari, jota jostain käsittämättömästä syystä nykyään siedetään SDP:ssä, on kommentoinut Ukrainan tilannetta:

Yhdysvaltojen johtama prosessi on ajautunut siihen, että demokratialla ei ole mitään sijaa Ukrainassa. Valtiovarainministeriksi on perustuslain vastaisesti valittu Yhdysvaltojen ulkoministeriössä palvellut investoija, talousministeriksi liettualainen sijoittaja ja terveysministeriksi georgialainen, sanaakaan ukrainaa taitamaton, entinen georgian hallituksen jäsen. Presidentti Poroshenkokaan ei useiden kansallisuuksiensa vuoksi olisi ollut laillinen ehdokkaaksi. Kun maassa vallitsee täydellinen EU:n tukema anarkia, mitä muuta voi odottaa. Sodan aloittaminen jo oli sotarikos, sen aloitti laiton vallankaappauksella pystytetty hallitus. Näitä laittomuuksia tuomitsemaan tuskin pystytetään sotatribunaalia, koska USA on lakien yläpuolella ja on Ukrainan näihin laittomuuksiin johdatellut.

Hieman vaikeaa vääntää aivojaan niin pahasti nurin, että näkisi Ukrainan sodan aloittajana. Vaikea myöskään ihmetellä sitä, että ministereinä on entisiä emigrantteja tai ihmisiä, jotka ilman muuta kuuluivat samaan valtioon vielä 25 vuotta sitten. Ihan erityisen vaikea on nähdä jotain hirveää siinä, että jonkin ministerin työkielenä on venäjä. Mutta mitä on tuo puhe Poroshenkon useista kansallisuuksista? Vilkaisu Verkkomediassa julkaistuun versioon selittää asian:

Presidentti Poroshenkokaan ei useiden kansallisuuksiensa (Israel, Kypros, Ukraina) vuoksi olisi ollut laillinen ehdokkaaksi.

Kysymys on jälleen Poroshenkon mustamaalaamisesta väitetyllä juutalaisella syntyperällä. Joku on ilmeisesti vihjaissut stallarille, että se ei ole välttämättä hyvä idea (olisi voinut yrittää selittää kansallisuuden ja kansalaisuuden eroa myös), mutta alkuperäinen asu on jäänyt Verkkomedian versioon.  Jos joku muu kuin stallari ja Venäjän propagandisti, olisi syyllistynyt tällaiseen antisemitismiin, hän olisi taatusti jo lentänyt SDP:stä. Aikooko SDP kenties tehdä jotain? Syytä olisi!

No comments: