Wednesday, July 13, 2011

Kommenttiosastolla pistetään melkein pahemmaksi

Edellisen postauksen aiheeseen on tullut erinäisiä kommentteja yksi pisti erityisesti silmään:

Sopimusrikkomusten näkökulmasta alueet tulee palauttaa, mikä on yksiselitteistä. Luonnollisesti evakkojen ja heidän sukujensa omistukset tulee palauttaa. Tämä restituutio tulee kaikkein selvimmin esille YK:n Pinheiron periaatteissa.

Niin varmaan joo. Valitettavasti maailma ei toimi näin. Ketään ei voi haastaa oikeuteen, vaikka Karjalaa ei ikinä palautettaisi. Ainoa tapa palauttaa Karjala on kehittää poliittinen kompromissi, joka kelpaa sekä Suomelle että Venäjälle.

Ei ole ainuttakaan dokumenttia, jonka mukaan evakot olisivat luovuttaneet kiinteistöjensä omistusoikeuden sen paremmin Suomen valtiolle kuin Neuvostoliitollekaan. Tästä on täysin turha käydä mitään väittelyä, ellei toisin väittävällä ole esittää asiaan liittyviä laillisia dokumentteja. Kiinteistöomistus ei siirry kuvitelmien, toivomusten, luulojen tai kuvitelmien avulla.

Käsittämättömän naivia argumentaatiota. Tätä aihetta ovat oikeustieteilijät käsitelleet mm. Porkkalan palautuksen yhteydessä. Minulla on erimielisyys ylläolevan kirjoittajan kanssa siitä, mitä Merikosken komitean papereissa sanotaan asiasta. Olen toistuvasti tarjoutunut katoamaan netistä, jos yhdessä sovittu puolueeton ratkaisija tai useampi vahvistaa että olen väärässä. Eikö ole erikoista, että tarjous ei kelpaa?

Sitäpaitsi aasinajaja ei pystynyt väittämään lisurissaan osoittaneensa, kuka omistaa Karjalan maat, vaan totesi, että vastaus saadaan EIT:stä. Vastaus saatiin: aasinajajan jutut lensivät ö-mappiin. Jos oikeustiede ja yksikään tuomioistuin eivät auta, mikään ei auta.

Minua hämmästyttää todella paljon, että yhä on suomalaisiksi itseään sanovia ihmisiä, jotka henkeen ja vereen jaksavat kerrata Neuvostoliiton "legitiimejä" vaatimuksia ja oikeuksia. Ei sellaisia ollut sen enempää kuin millään muullakaan valtiolla. Eivätkä NL:n oikeudet ulottuneet Suomen alueeseen tai omaisuuteen.

Tässä kommentoija toden totta onnistuu alittamaan matkakirjailijan. Jos joku uskaltaa olla eri mieltä, häntä ei syytetä kateudesta vaan Neuvostoliiton puolustamisesta.

Hyi helvetti!

No comments: