Friday, February 28, 2014

Yllättävä aasinsilta Ukrainasta Karjalaan?

Venäjä koventaa jatkuvasti otteita ja propagandasotaa Ukrainan tilanteen suhteen. Lyhyellä tähtäimellä näyttää todella pahalta, mutta pitemmällä tähtäimellä kaikki saattaa vielä päättyä Venäjän kannalta huonosti. Kuten sanonta kuuluu, pistimiin voi nojata, mutta niillä ei voi istua.

Suomi pomppasi yllättäen esiin Venäjän televisiossa:

Venäjän television ykköskanava näytti vastikään Ukrainan tilanteesta keskusteluohjelman, jossa oli hämmentävä videopätkä "ukrainalaisten nationalistien koulutusleiriltä". Videolla näkyy nationalistien kouluttajaksi esitelty mies, joka puhuu viroa ja englantia suomalaisittain.
Ilta-Sanomat kuuntelutti videon virolaisella asiantuntijalla, joka oli vakuuttunut miehen suomalaisuudesta. Hän epäili, että video on saatettu kuvata Viron suojeluskuntanuorten eli vapaaehtoisten maanpuolustajien koulutustilaisuudesta. Video esitettiin Arkadi Mamontovin juontamassa ohjelmassa nimeltä Spetsialnyi korrespondent. 

 Video näkyy täällä, suomalainen on kohdassa 27min. Maisema todellakin näyttää merkittävästi enemmän Virolta kuin Ukrainalta. Mies ei näy kovin selvästi, mutta olisikohan kyseessä Karjala-keskustelussakin esiintynyt Varkauden lahja Viron suojeluskunnille? Kuulemma oikeastikin hyvin perillä sotilaselektroniikasta, mutta ei ehkä maailman tasapainoisimpia ihmisiä.

Lisäys seuraavana aamuna: Noni, mitä minä sanoin.