Friday, June 19, 2015

Jälleen syytä kysyä, alkaako Venäjä olla ihan kilahtanut

Venäjän virallisen tutkimuskomitean tiedottaja kirjoitti, että Venäjällä olisi tahtoa selvittää mitä USA:n lennoilla Kuuhun tapahtui ja menikö asiat kuten on kansoille kerrottu. Izvestia-lehden pääkirjoituksessa Vladimir Markin sanoi, että tutkimus voisi paljastaa mielenkiintoisia tietoja historiallisista kuumatkoista. Markin tukee ajatusta, että kohtalo kadonneiden alkuperäisten kuvanauhoitusten Kuuhun tapahtuneesta laskeutumisesta selvitetään ja lisäksi halutaan selvittää, että mitä tapahtui Kuusta tuoduille kiville, joita sanotaan tuodun Maahan. USA:n laskeutumista Kuuhun on epäilty pitkään ja voimakkaasti kansalaisten sekä tutkijoiden keskuudessa. Paljon on julkaistu erilaisia tutkimuksia, kirjoja ja materiaalia, jotka osoittaisivat USA:n laskeutumisen Kuuhun olleen lavastettu tapahtuma. Venäjän mukaan aihe lennoista Kuuhun on koko ihmiskunnan historiaa ja sen todisteiden katoaminen ilman jälkiä näistä tapahtumista on ihmiskunnalle historiallinen menetys, joka tulisi selvittää

Ja Bobrikovin murhastakin löytyy salaliitto:

  Bobrikovin murha tuntuu olevan ns. venäläinen juttu. Ukkelihan oli jo pitkään ollut Pietarin vallanpitäjille kiusallinen, joka oli onnistunut kääntämään suomalaiset venäläisiä vastaan. Joku kuiski jotain Helsingin santarmipäällikölle, joka vuorostaan kuiski jotakin paikalliselle pikkurikolliselle ja kielikellolle Lennart Hohentalille.
Hohental väijyi Bobrikovia portaikossa ja santarmin puolelta oli pidetty vaari, että Bobrikovilla ei ollut henkivartijoitaan mukanaan. Kun sitten ukko ilmestyy ylätasanteelle, hän huomaa tuijottavansa aseenpiippuun. Ammuttuaan muutaman laukauksen, sivuovi avautuu, sieltä kurkistaa laukausten pelästyttämä ja hämmentynyt Eugen Schauman joka on oitis tilanteen tasalla. Hän karkaa Hohentalin kimppuun, ja heidän painiessaan Bobrikov pakenee. Heiveröisempi Schauman jää alakynteen, ja Hohental upottaa häneen kaksi luotia. Tiputtaa vielä aseen Schaumanin ruumiin viereen ja pakenee väkijoukkoon.
Samaan aikaan Bobrikov kieltäytyy menemästä  venäläiseen sotilassairaalaan, vaan matkataan suomalaislasarettiin, jossa hän katsoo olevansa paremmassa turvassa. Bobrikov aavistaa että hänen murhansa on tilattu Pietarista. Vähän ajan päästä hän kuolee ilmeisesti verenmyrkytykseen.
Sitten alkaa lavastaminen. Hohental väittää tunteneensa Schaumanin entuudestaan – aivan kuin Eugen olisi pyörinyt moisen roikaleen kanssa – ja santarmin kanssa tehtailee Eugenille testamenttikirjeitä. Kirjeiden mukaan motiivissa kyse oli suomalaisuudesta, mutta varoiksi Schaumanista tehdään sosialistikin. Todetaan nyt ettei Schauman edes ollut suomalainen vaan venäläinen, ja hänen siviilisäätynä huomioiden, sosialisteista hän varmasti pysytteli kaukana. Näin tämä kansallinen ikoni syntyi.
Myöhemmin Hohental kävi vielä  ampumassa Soisalo-Soinisen joka liiaksi rupesi pöyhimään Bobrikovin murhaa. Hän päätyy vankilaan josta pakenee niin uskomattomalla tavalla että koko vankilapakokin lienee lavastus ja todellisuudessa santarmit vapauttivat hänet, auttoivat Englantiin menevään laivaan ja Britanniassa hän vakoilee Venäjän hyväksi.
mutta minun puolestani. Saahan Schaumania toki muistaa jos tahtoo. Eri asia sitten olisiko hän itse otettu saamastaan kunniasta, varsinkin kun se taitaa olla aiheetonta. Itse en menisi mihinkään schauman-aiheiseen rituaaliin koska tiedän että hänellä ei ollut Bobrikovin murhassa muuta roolia, kuin että oli vain sattumalta paikalle eksynyt silminnäkijä, josta sittemmin lavastettiin tekijä.

Saturday, June 06, 2015

Tämäkin vielä

Ei ole enää mikään uutinen kuinka Venäjällä tukahdutetaan kansalaisjärjestöjen toimintaa syyttämällä niitä "ulkomaisiksi agenteiksi". Nyt sitten on otettu kohteeksi Petroskoissa toimiva Nuori Karjala -järjestö, joka työskentelee karjalan, vepsän ja suomen kielen säilyttämiseksi. Syytteitä perustellaan v.2013 tapahtuneella Suomen Perussuomalaisten nuorten vierailun isännöinnillä ja samana vuonna YK:lta saadulla avustuksella. Putinin Venäjällä on monin tavoin kuritettu vapaata kansalaistoimintaa sekä vähemmistökansoja, -kieliä ja -kulttuureita, mutta Nuori Karjala on ensimmäinen vähemmistökansojen järjestö, jota uhkaa joutuminen "ulkomaisten agenttien" listalle. Juttu on vielä auki, ja Nuori Karjala tietysti yrittää saada syytteen kumotuksi ennen kuin Venäjän oikeusministeriö tekee lopullisen päätöksen. Saa nähdä kuinka käy, pahalta näyttää - mutta ihmeellisen herkillä siellä nyt tunnutaan olevan Karjalan separatismin suhteen...